Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid szövetségese: Sem a kormány, sem a főváros nem foglalkozik Budapesttel

2024. április 15., hétfő 10:42

Merker Dávid szociológus, a kulturális programokat szervező Hosszúlépés alapítója az első név, akit Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt bemutatott mint a szervezete és az LMP jelöltje. Merker ennek margójára interjút adott, ahol többek között programjukról beszélt, arról, hogy Vitézy nem a Fidesz jelöltje, és annak ellenére, hogy öt éve Karácsony Gergelyre szavazott, miért szeretne változást Budapesten.

A Válasz Online-nak adott interjút Merker Dávid, a kulturális programokat szervező Hosszúlépés alapítója, egyben Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt kampánycsapatának tagja, aki az LMP főpolgármester-jelöltjének listáján is szerepel.

Merker, aki még korábban az SZDSZ ifjúsági szervezetének egyik vezetője volt, az interjúban többek között arról beszélt, hogyan győzködte Vitézyt az indulásra, miért fog szerinte nyerni, illetve milyen programot ígérnek a budapestieknek.

A teljes interjú az alábbi linken olvasható. A főpolgármester-jelölteket nemrég ebben a cikkünkben kérdeztük a Budapestet érintő legfontosabb témákról, és hogy hogyan kezelnék azokat, míg Vitézyvel nemrég itt készítettünk interjút.

Rovatok