Index Vakbarát Hírportál

Hangfelvételbotrány: „Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyed!”

2024. április 17., szerda 17:10

Nyilvánosságra hoztak egy 2019-es hangfelvételt, amelyben Gyula polgármestere, a fideszes Görgényi Ernő és a Magyar Posta gyulai helyettes vezetője beszélget. A városvezető arra kéri Torma Bélát, hogy a munkahelyi szabályait megszegve adjon át neki politikailag fontos információkat.

A 2019-es önkormányzati választás előtt készült telefonbeszélgetés hangfelvételét és leiratát közölte a Magyar Narancs. A portál szerint a hanganyag a NAV által indított per bizonyítékai között szerepel.

Galbács Mihály, a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyulai önkormányzati képviselője ellen sikkasztás, költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. A per május közepén kezdődik. A portál úgy tudja, hogy a városvezetés tett feljelentést Galbács Mihály és Torma Béla egykori önkormányzati tanácsos ellen.

A hangfelvételen elhangzottakhoz hozzáteszik, hogy a 2019-es önkormányzati választás előtt a Fidesz gyulai szervezete és Galbács Mihály volt kormánypárti alpolgármester hosszú csatát vívott egymással.

A gyulai sporttelepen felépülő labdarúgócsarnok ügyében eltérő véleményt képviselt Galbács Mihály, akit Gyula polgármesterének kezdeményezésére kizártak gyulai Fidesz-frakcióból. Galbács Mihály a történtek után a Mindenki Magyarországa Mozgalom polgármesterjelöltként indult 2019-es gyulai önkormányzati választáson. 

Galbács Mihály kampánya részeként egy összefoglaló anyagot terjesztett A gyulai helyzet az önkormányzati választás előtt címmel. A politikus ezt elküldte a Fidesz felső vezetésének, majd 14 ezer gyulai háztartásba is eljuttatta.

„Ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége!”

A nyilvánosságra hozott hangfelvételen Görgényi Ernő és Torma Béla, a Magyar Posta gyulai helyettes vezetője beszélget. Gyula polgármestere a hívásban nehezményezi Torma Bélánál, hogy nem szólt neki előre Galbács Mihály kampányáról.

A beszélgetésben Görgényi Ernő arról kérdezi Torma Bélát, hogy mit kockáztatna azzal, ha politikailag fontos információt adna át. Torma erre elmondta, hogy gyakorlatilag a munkahelyét tenné kockára azzal, ha megszegné a szabályokat. 

Béla, ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet. Gondold át, ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége. Gondolj bele, itt van egy csapat, egy bizalmi alapon működő csapat. [...] Ha te ebben a bizalmi körben nem akarsz benne lenni, az egy állásfoglalás. Ha te Galbáccsal vagy, az egy állásfoglalás. Ilyenekre tényleg ne hivatkozzál, ez egy hülyeség, hogy az állásodat kockáztatod. Dehogy kockáztatod az állásodat. Miért, szerinted mi közhirré fogjuk tenni, hogy mit mondasz el nekünk? Ez egy közös érdekünk. Közös érdekünk, hogy tudjuk, meg közös érdekünk, hogy ez ne menjen ki sehova

– hangzott el a felvételen Görgényi Ernőtől.

Galbácsi Mihály szerint Gyula polgármestere „kicsinyes és alpári politikai bosszút” folytat ellene, beleértve Torma Bélát is.

Rovatok