Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid egy régi adósságot törlesztene Budapesten, ismertette a részleteket

2024. április 18., csütörtök 10:05 | aznap frissítve

Az elhanyagoltság szimbólumának nevezte a budapesti Rákóczi utat legújabb Reels-videójában Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, aki ígéretet tett a sugárút és annak környéke faltól falig felújítására.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt ezúttal a budapesti Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út teljes közterületi megújítását vetítette előre. 

A közlekedési szakember legújabb, Facebookra feltöltött videójában arról beszél, hogy a Rákóczi út ma „az elhanyagoltság szimbólumává vált”, és eljött az ideje annak, hogy „faltól falig, teljesen megújítsák”. 

Ígérete szerint a Ferenciek terétől a Keleti pályaudvarig végeznék el a megfelelő munkálatokat, átalakítva a Rákóczi utat. Vitézy Dávid a bejegyzésben a sugárút üzleteinek újranyitását, a hiányzó zebrák pótlását, valamint a Rákóczi út közepén lévő parkoló zöldövezetté alakítását ígéri.

Több zöld, több zebra, biztonságos kerékpározási lehetőségek, újranyíló boltok, biztonságosabb közösségi közlekedési megállók, egy összességében újjáéledő Budapesthez méltó sugárút. Ez a célunk

– hangsúlyozta.

Vitézy Dávid a tervek szerint részt vesz egy jelölti vitán, amelyen reményei szerint Karácsony Gergely is megjelenik. Szerinte a főpolgármester nem teljesítette az ígéreteinek a zömét, ő viszont amióta bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri székért, elmondása alapján mind a szakmai szférából, mind az utca emberétől sok pozitív visszajelzést kap.

Rovatok