Index Vakbarát Hírportál

Lázár János keményen nekiment Márki-Zay Péternek

2024. április 19., péntek 06:43

Lázár János építési és közlekedési miniszter bukott embernek nevezte Márki-Zay Pétert, hozzátéve, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester „semmit nem tud elintézni, és sehol nem jegyzik″. Ellenpéldaként és „normálisan viselkedő″ polgármesterként Botka László szegedi városvezetőt és Karácsony Gergely főpolgármestert is megemlítette.

Lázár János csütörtök délelőtt a hódmezővásárhelyi Rádió 7 Közös Nevező című műsorának vendége volt – írja a Szegeder.

A kormánypárti politikus az adásban Hódmezővásárhelyre és Márki-Zay Péterre is kitért. Hangsúlyozta, hogy jelenleg egy „bukott ember” vezeti a várost, aki „lényegében semmit nem tud elintézni, és sehol nem jegyzik”. Mint mondta, nem hiszi, hogy Márki-Zay Péter egy működő várost tud szervezni.

Az építési és közlekedési miniszter ellenpéldának hozta fel Botka Lászlót, aki Szeged baloldali polgármestere. Lázár János szerint habár a szegedi fideszesek is úgy gondolják, hogy „ideje Botkát elzavarni”, a lakosok érdekében félretették ezt a szembenállást. Úgy látja, hogy ennek köszönhetően a világ legnagyobb új típusú autógyárát építik fel Szegeden, ahol 350 ezer autót gyártanak majd. Hozzátette, hogy ez a megállapodás is azt mutatja, „hogyha normálisan viselkedik egy polgármester, és nem a különbözőségeket keresi és nem a feszültséget gerjeszti, akkor lehet együttműködést találni”.

Velünk lehet beszélni, mert ha Botka és Karácsony meg tudott velünk állapodni, akkor biztos lehet olyan polgármestert választani Hódmezővásárhelyen, aki erre kész és képes

– fejtette ki a műsorban Lázár János.

Hozzátette: legyen világos mindenki előtt, hogy „a városnak van szüksége a kormányra, és nem a kormánynak a városra”. 

Izgalmas önkormányzati választás elé néz Hódmezővásárhely 

Ahogy az Index beszámolt róla, izgalmas önkormányzati választások elé nézünk Hódmezővásárhelyen. A Fidesz április elején jelentette be, hogy az orvosként végzett Grezsa Istvánt polgármesterjelöltként indítják a júniusi választáson. Márki-Zay Péter kihívója öt évvel ezelőtt is indult a polgármesteri tisztségéért, akkor még független jelöltként. 

A 2019-es önkormányzati választáson Márki-Zay Péter a voksok 57,3 százalékát kapta, Grezsa István pedig 42,7 százalékát. Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere csaknem 15 százalékponttal hagyta le az akkor még függetlenként induló jelöltet. 

Márki-Zay Péter kormánypárti kihívója mellettKovács Pál, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) elnökségi tagja is biztosan ringbe száll a polgármesteri székért.

Rovatok