Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna és Soproni Tamás vezetik a Momentum fővárosi listáját

2024. április 19., péntek 21:17

Saját listát állít a Momentum Budapesten, hogy önállóan méretesse meg magát a fővárosi választáson. A párt pénteken európai parlamenti és önkormányzati választási programját is bemutatta.

„A fővárosban arányos választási rendszer van, ezért nincs összefogás-kényszer, a választók szabadon választhatják a számukra legszimpatikusabb pártot” – közölte a párt péntek este. Mint írták, a Momentum elnökeként és legismertebb politikusaként szimbolikusan Donáth Anna vezeti a listát, de nem készül beülni a Fővárosi Közgyűlésbe. 

A lista Donáth Annát követő első öt helyezettje: 

A lista első tíz helyének további helyezettjei: Berg Dániel, II. kerületi alpolgármester, Rádai Dániel, VIII. kerületi alpolgármester, Gergely Bálint, XVII. kerületi polgármesterjelölt és Stemler Diána, X. kerületi önkormányzati képviselő.

Amint arról az Index is beszámolt , pénteken a Momentum bemutatta európai parlamenti és önkormányzati választási programját. Az eseményen beszédet mondott Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője, Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere és Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.

Az eseményen Donáth Anna közölte azt is, hogy nem zárkóznak el a Magyar Péterrel való partnerségtől sem.  Az Index birtokába jutott kutatás szerint a budapestiek nagy része a Karácsony Gergely vezette DK–MSZP–Párbeszéd listára tervez szavazni a közelgő önkormányzati választásokon, továbbá az is kiderült, hogy a Momentumnak nem áll túl jól a szénája.

Rovatok