Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra pár óra alatt összeszedte az induláshoz szükséges aláírásokat

2024. április 20., szombat 11:57

A Fidesz–KDNP jelöltje, Szentkirályi Alexandra már a kampányidőszak első napján összegyűjtötte az indulásához szükséges ötezer aláírást – ezzel ő lett az első főpolgármester-jelölt, akinek ez sikerült.

„Örömmel jelentem be, hogy összegyűjtöttük a támogató aláírásokat Szentkirályi Alexandra indulásához a főpolgármester-választáson” – ezekkel a szavakkal jelentette be Hidvéghi Balázs EP-képviselő, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke, hogy mindössze pár óra kellett ahhoz az április 20-án reggel nyolckor induló kampányidőszakban, hogy megszerezzék az induláshoz szükséges ötezer aláírást.

Hidvéghi Balázs szerint bőven meg is haladták a szükséges aláírásszámot. Emellett bejelentette, hogy jelenleg összesítik az aláíróíveket, aztán még szombaton le is adják azokat a Nemzeti Választási Irodában.

A kampányra ráfordulva a júniusi választások után az Európai Parlamenttől búcsúzó politikus elmondta,

a munka azonban folytatódik, folytatjuk az aláírásgyűjtést. Standolunk, kopogtatunk, járjuk a kerületeket.

Magyarországon június 9-én tartanak egy időben önkormányzati és európai parlamenti választásokat. Budapesten jelenleg öt jelölt jelentette be indulását:

A három legesélyesebb jelöltet, Karácsony Gergelyt, Vitézy Dávidot és az aláírásokat elsőként összegyűjtő Szentkirályi Alexandrát a Budapestet érintő legégetőbb kérdésekről és az erre tett ígéretükről ebben a cikkünkben kérdeztük.

Szentkirályi Alexandra egyébként szerdán indította el kampányát, az egykori kormányszóvivő hét pontban foglalta össze programját. Kampánynyitójáról az alábbi cikkünkben tudósítottunk.

Rovatok