Index Vakbarát Hírportál

A Momentum szerint aljas húzást tett az MSZP, jogi lépéseket tesznek

2024. április 23., kedd 13:03

A Momentum Mozgalom kedd délelőtt közölte, hogy hamisítással kerülhetett fel az MSZP logója az ajkai jelölőlapra, az ügyben a párt jogi lépéseket tesz.

„Felrúgta az ajkai megállapodást az MSZP, ugyanis az ellenzéki jelöltek a Közösen Ajkáért Egyesület jelölésével indultak volna a választásokon, azonban az óbaloldali párt a jelöltek bejelentésénél kicserélhetett egy nyomtatványt, így az MSZP logója is rákerült a lapra” – közölte a Momentum Mozgalom kedd délelőtt. Hozzátették: 

A történtek miatt a Momentum jogi lépéseket tesz, és önállóan fog elindulni a választásokon Ajkán.

A Nemzeti Választási Iroda oldalán is látható, hogy a Közösen Ajkáért Egyesület logója mellett ott virít az MSZP is. Az Ajkai Szó Online szerint Vallerné Horváth Andrea, az egyesület elnöke márciusban közölte, hogy a tíz egyéni képviselőjelöltet és a kompenzációs listán induló személyeket öt párt támogatja: a Demokratikus Koalíció, a Jobbik – Konzervatívok, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum, valamint a Párbeszéd – A Zöldek Pártja.

Nem ez az első eset, hogy a Momentum és az MSZP összerúgja a port. Mint írtuk, korábban arról volt szó, hogy a Momentum Mozgalom is hivatalosan támogatni fogja Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét, azonban a Nemzeti Választási Iroda oldalán a párt nem szerepel a jelölőszervezetek között.

A Momentum szerint ez az „óbaloldal” hibája, míg az MSZP társelnöke szerint Donáth Annáék veszélyeztetik Karácsony Gergely többségét a Fővárosi Közgyűlésben. Lapunknak mindkét fél megszólalt az ügyről.

Rovatok