Index Vakbarát Hírportál

A budapesti közlekedésben dolgozóknak kedveskedne Szentkirályi Alexandra

2024. április 24., szerda 15:18

A Fidesz főpolgármester-jelöltje Lázár János miniszternél lobbizná ki, és 15 ezer munkavállalónak adná ezt a közlekedési kedvezményt.

Kapjanak vállalati országbérletet a BKK–BKV csoport munkatársai is! – ezt szeretné elérni a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra szerint, hogy ez eddig nem valósult meg, annak Karácsony Gergely nemtörődömsége az oka. A politikus posztjában azt veti a főpolgármester szemére, hogy megfeledkezett a BKK–BKV csoport 15 ezer munkavállalójáról. 

Arra is emlékeztetett, hogy a 2024. március 1.-től bevezetett új tarifarendszer eredményeként a MÁV-Volánbusz csoport dolgozói a teljes országban érvényes vállalati országbérletet igényelhetnek csupán 1250 forintért, így jelenleg Budapesten is ingyenesen vehetik igénybe a BKK járműveit.

Arra kérem Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy a BKK-BKV csoport munkatársai is jogosultak legyenek évi 1250 forintért vállalati országbérletet igényelni a jövőben.

Szentkirályi Alexandra azt tartaná igazságosnak, ha a fővárosi közlekedési szolgáltatóknál dolgozó munkatársak a MÁV-Volánbusz csoport dolgozóihoz hasonló kedvezményben részesülhetnének. 

Rovatok