Index Vakbarát Hírportál

Új állomáson folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

2024. április 30., kedd 17:34

Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A kormányfő szerint a legfontosabb, hogy békét kell teremteni, és mivel a Nyugat finanszírozza a háborút, nekik kell tenniük a befejezéséért is.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját, megbeszélést folytatott Szita Károly polgármesterrel, és találkozott a kaposvári választópolgárokkal – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

„Mi, magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború rossz dolog, egy pusztító áradat, ami mindent magával sodor. Mindenekelőtt persze halált, szenvedést hoz, de elviszi a családok megtakarítását, a házat, a jószágot is. Porig rombolja az ország gazdaságát, az égbe löki az árakat is. Ezért amikor mi a béke mellett beszélünk, nemcsak az emberéletet védjük, hanem a gazdaságunkat is” – jelentette ki a miniszterelnök Kaposváron.

Orbán Viktor kiemelte: borotvaélen táncol a világ; a béke és egy mindent elpusztító háború határán van az emberiség.

„A legfontosabb: békét kell teremteni, és mivel a Nyugat finanszírozza, nekik kell tenniük a befejezéséért is. Az európai intézményekbe békepárti, jobboldali képviselőket kell küldeni, a baloldali háborúpártiak helyett” – tette hozzá Magyarország miniszterelnöke.

A miniszterelnök már egy hete járja az országot

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje április 17-én a Bálnában indította kampányát. Az eseményen – amelyen felszólalt Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Tarlós István volt főpolgármester is – hétpontos tervet vázolt „Változást Budapesten” címmel.

A Fidesz április 19-én Választási Manifesztumot fogadott el az európai parlamenti választásra készülve a Millenárison. Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Deutsch Tamás EP-listavezető.

Orbán Viktor ezt követően április 22-én jelentette be, hogy megkezdte országjárását, amelynek az első állomása Nemesgörzsöny volt.

A miniszterelnök az egyik magtárban több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt, az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is. Két nappal később, múlt hét szerdán Magyarország miniszterelnöke Budapesten folytatta a kampányolást. A Batthyány téren Szentkirályi Alexandrának, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének segített a támogatói aláírások gyűjtésében.

Szombaton a miniszterelnök a fővárosi fideszesek kampányát segítette, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének oldalán részt vett a jelöltek és az aktivisták eligazításán az V. kerületi Fidesz-irodában, ahol elmondta: a budapesti Fidesznek azon kell dolgoznia, hogyan lehet a nemzet fővárosából a legtöbbet kihozni, a kormánnyal összefogva.

A múlt héten a kampánykörút az Ibolya presszóban ért véget, ahol a Fidesz elnöke egyetemista diákéveiről, a helyhez kötődő emlékeiről mesélt.

Rovatok