Index Vakbarát Hírportál

„Dobrev Klára egészen ijesztő” – Magyar Péter kifejtette, mire gondolt

2024. április 30., kedd 10:41

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Magyar Péter sértő megjegyzést tett Dobrev Klára külsejére, amikor egészen ijesztőnek nevezte. A Tisza Párt alelnöke közösségi oldalán magyarázta meg, mire gondolt pontosan.

Ahogy az Index beszámolt róla, Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerint Magyar Péter megjegyzéseket tett Dobrev Klára külsejére. A politikus egy videórészletet is megosztott, amelyen a Tisza Párt alelnöke a politológushallgatók előtt beszélt a szokolyai POLIP Közéleti Táborban. 

„Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben” – hangzott el Magyar Pétertől. 

Molnár Csaba úgy látja, a Tisza Párt alelnöke a Fidesz stílusát képviselve indított „ízléstelen lejárató kampányt” Dobrev Klára ellen. Hozzátette, kulturált politikusok nem beszélnek így egymásról. 

A DK állítására Magyar Péter is reagált. A politikus cáfolta, hogy Dobrev Klára kinézetére tett volna megjegyzést. Mint írta, a párt kivágott egy fél mondatot az egyik megszólalásából. 

Én arról beszéltem, hogy a politikai elit pártjai micsoda vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a gyönyörű településeinket. Javaslom a hatalmi elit tagjainak, hogy inkább merjenek az emberek közé menni, a szemükbe nézni és válaszolni a kérdéseikre

– fejtette ki Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A felvétel egy hosszabb, csaknem egyórás videóból származik, amelyet a POLIP Egyesület osztott meg pénteken. Magyar Péter a videónak ezen a részén (nagyjából a 9. percben) általánosságban a plakátkampányról beszélt. Kijelentette, „a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazár, így nem is tudom, micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben, Dobrev Klára ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék vagy gyerekem lenne, lehet, nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben”.

Kunhalmi Ágnes: Sértő és szexista volt Magyar Péter megjegyzése

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke is reagált a Tisza Párt alelnökének Dobrev Kláráról tett kijelentésére. Kunhalmi Ágnes szerint eddig csak a Fidesztől kaptak ilyen sértő, szexista megjegyzéseket az ellenzékben politizáló nők.

„Magyar Péter olyan politikai kultúrából jött, ahol ez a fajta, nőkkel kapcsolatos szemlélet és gondolkodásmód mindennapos. Úgy látszik, ezen nem tud vagy nem akar változtatni” – írta Facebook-bejegyzésében az MSZP társelnöke.

Hozzátette, nem szabad támogatni ezt az irányt, és több nőre lenne szükség a politikában.

Rovatok