Index Vakbarát Hírportál

Visszalépett a önkormányzati képviselőjelöltségtől Schadl György ügyvédje

2024. május 1., szerda 15:32

Borbély Ádám fideszes polgármesterjelölt bejelentette, hogy Garabits Márton visszalépett a zuglói képviselőjelöltségtől. Mindez azután történt, hogy körbefutotta a magyar médiát az a hír, hogy Garabitsot és a korrupcióval vádolt Schadl Györgyöt szorosabb szálak fűzhetik össze az ügyfél-ügyvéd kapcsolatnál.

Az Indexen is beszámoltunk arról, hogy Garabits Márton ügyvéd – aki még februárban is megbízást kapott a végrehajtók korrupcióval vádolt volt elnökétől, Schadl Györgytől – a Fidesz képviselőjelöltje Zugló 10. számú választókerületében a június 9-i önkormányzati választáson. 

Borbély Ádám fideszes polgármesterjelölt azonban kedd este bejelentette, hogy Garabits Márton visszalépett a képviselőjelöltségtől.  Mint írta, új fejezetet kell nyitniuk Zugló életében, és az a feladatuk, hogy tiszta közéleti viszonyok mellett állítsák újra fejlődési pályára a kerületet, mert „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani”.

Garabits Márton mai képviselőjelölti visszalépését elfogadtam, tisztáznia kell a felmerült kérdéseket. A mi politikai közösségünk tagjai mindig vállalják a felelősséget döntéseikért, szemben például a Gyurcsány-párt helyi jelöltjeivel. A feleségével szemben garázda bűnelkövető képviselő, vagy a korrupciós ügyben gyanúsított polgármester ezt nem tartja fontosnak

– írta közösségi oldalán

Egyúttal azt is közölte, hogy a 10. körzet új képviselőjelöltjeként a választók figyelmébe Solt Zoltán közgazdászt ajánlja, aki korábban már volt zuglói önkormányzati képviselő.

Rovatok