Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely is leadta az ajánlásait

2024. május 4., szombat 20:11

Karácsony Gergely főpolgármester is leadta az aláírásgyűjtő íveket a Nemzeti Választási Irodának (NVI), így negyedikként már az ő neve mellett is megjelent a „bejelentve” megjegyzés a NVI honlapján. A főpolgármester bejelentésével egy időben két főpolgármester-jelölt is visszalépett a versenytől, így Karácsony Gergely kihívóinak száma kilencre csökkent.

Karácsony Gergely is leadta a főpolgármester-jelölti ajánlásait a Nemzeti Választási Irodának – szúrta ki a HVG az NVI honlapján.

A Nemzeti Választási Iroda szerint az ajánlásokat először a kormánypártok jelöltje, Szentkirályi Alexandra adta le, őt követte Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje, majd Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért civil szervezet közös jelöltje is leadta az íveket.

Karácsony Gergely bejelentésével egy időben az is kiderült, hogy két újabb főpolgármester-jelölt visszalépett a versenytől. A független Nimmervoll Márk Erik és Kajtor Gábor, a Szabad Ország Mozgalom jelöltje is jelezték a visszalépésüket, így Karácsony Gergely kihívóinak száma kilencre redukálódott, mivel korábban már visszalépett két független jelöltSimon Szilárd Attila és Kolek Márton Ottó. A kihívók az alábbiak (ábécésorrendben):      

Ács László (független), Ferenczik József (Új Magyar Birodalmi Mozgalom), Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom), Kovács János (Nemzetegyesítő Mozgalom), Kovács János (független), Révész Ferenc (független), Szentkirályi Alexandra  (Fidesz–KDNP), Torda Dávid (független) és Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP).

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Németh Kata / Index)

Rovatok