Index Vakbarát Hírportál

Ungár Péter beleszállt több politikusba, kommentháború lett belőle

2024. május 11., szombat 10:21

Ungár Péter, az LMP társelnöke úgy látja, hogy Karácsony Gergely fővárosi választási listáján „nemcsak gyanúsítottak vannak, hanem az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is”.

„A többi budapesti listát kritizáló Karácsony Gergely listáján nemcsak gyanúsítottak vannak, hanem az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is, akik Józsefvárosban Pikó, Ferencvárosban Baranyi ellen indulnak DK-s vagy MSZP-s színekben. Hogy is van ez?” – fogalmazott Facebook-oldalán Ungár Péter.

Az LMP társelnöke megjegyezte:

Amikor a kutyák csinálják Óbudán, ha Magyar Péter csinálja Szaniszló Sándor ellen a 18. kerületben, vagy ha az LMP mer kihívót állítani a fővárosban, az rögtön betolakodó, a Fidesz kottájából játszik, és megosztja az ellenzéket – ezt a lemezt mindenki ismeri. Viszont amikor valaki DK-s vagy MSZP-s színekben indul rá sikeres polgármesterekre, akkor még helyet is kap Karácsony Gergely listáján, mint Árva Péter vagy Szili-Darók Ildikó.

A politikus hangsúlyozta, „ha Karácsony Gergely nem csak szavakban és Facebook-videókban támogatja Pikót és Baranyit, haladéktalanul lehúzza ezt a két személyt a listájáról. Ha nem, akkor tudjuk, mennyit ér a szava ez ügyben is”.

Árva Péter: Megtiszteltetés a figyelem, amit rám fordítasz

Ungár Péter posztja alatt Árva Péter egy kommentben kifejtette: „Megtiszteltetés a figyelem, amit rám fordítasz. Pár pontosítás. Én abban a körzetben indulok, ahol születtem, és ahol élek, és ahol 2019-ben a teljes ellenzék, így az LMP támogatásával is mandátumot szereztem. Aki rám indul az az LMP-s Süveg Anna, akinek nincs semmilyen helyi kötődése. Az én bűnöm Baranyival szemben az alábbi: következetesen elleneztem a stadiont a Duna-partra, greenwashingnak tartom a hazug Zöld park koncepciót a stadion körül, elleneztem, hogy rozsdaövezeti besorolást kapjon a Haller 11 építkezés, elleneztem, hogy világversenyek rendezésére alkalmas evezőspályával tegyék tönkre a soroksári Duna-ágat, ez 26,5 méter sáv teljes tönkretételét jelenti 3000 méter hosszon.”

Árva Péter végül azt szúrta oda Ungár Péternek:

Nem az a kérdés, hogy én miért vagyok a listán, hanem hogy ti miért támogatjátok Baranyit.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője is felbukkant a poszt alatt, arról érdeklődve, hogy „a Zuglóban a hivatalban lévő polgármester ellen induló, és a fővárosi LMP listáján szereplő Vida Attila miért nem szerepel a felsorolásban?”

Rovatok