Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid: A fővárosi állatvédelem kudarc

2024. május 13., hétfő 14:44

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt hétfőn az állatvédelem mellett szólalt fel, kiemelve, hogy a fővárosi állatvédelem kudarcot vallott, Karácsony Gergely pedig ígérete ellenére semmit sem tett az ügyben. Megígérte, hogy amennyiben megválasztják főpolgármesternek, pótolja a fővárosi állatvédelemben tapasztalható hiányosságokat.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt hétfőn Budapesten, a FÖRI Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telephelyén kijelentette, hogy „a fővárosi állatvédelem kudarc, és a Karácsony Gergely által e téren beígért programból semmi nem valósult meg” – számolt be az MTI.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt szerint Karácsony Gergelyt semmi nem akadályozta meg ígéretei teljesítésében, de ezekből mégsem lett semmi.

Nem lett semmi az állatszaporítók elleni fellépésből, a kedvezményes ivartalanítási programból, és nem bővítették az egyetlen fővárosi fenntartású állategészségügyi telepet sem, amely évek óta telt házzal üzemel

– emelte ki a főpolgármester-jelölt.

Vitézy Dávid azt ígérte, hogy amennyiben megválasztják:

A főpolgármester-jelölt bejelentette, aláírásgyűjtést kezdeményez, hogy a fővárosiakkal közösen változtasson az állatvédelmen.

Rovatok