Index Vakbarát Hírportál

Plakátokkal és hangosbeszélővel felszerelt teherautókat indít a CÖF a választások napján

2024. május 28., kedd 13:47

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) azért indít mobilplakátkampányt június 8-án, mert szerintük hangsúlyozni kell, hogy a civilek békét akarnak, és június 9-én arról döntünk, hogy a „béke vagy a háború pártján állunk-e”.

Június 8-ig tartó mobilplakátkampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) – jelentette be Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora kedden Budapesten.

„A civil lakosság békét akar, mindenáron. Nem engedhetjük, hogy a háborúpártiak győzedelmeskedjenek” – fogalmazott Heizler Norbert a kampány lényegéről, mert szerinte június 9-én nem egyszerűen az Európai Unió (EU) parlamentjének összetételéről döntünk, hanem arról, hogy „az EU vezetői a béke vagy a háború pártján álljanak”.

A koordinátor elmondta, hogy két, plakátokkal és hangosbeszélővel felszerelt teherautójuk egyike vidéken, míg a másik Budapesten járja majd az utakat, „mert a fővárosban zajló események is a békét kell hogy tükrözzék”.

A jelenlegi vezetés mintha egy városon belüli háborút akarna az emberek között – mondta, példaként hozva fel a kerékpárosok és az autósok szembeállítását vagy „azt az anarchiát, ami a közterületeket jellemzi”.

Rovatok