Index Vakbarát Hírportál

Szentkirályi Alexandra: Nincsen szükségünk további jó ötletekre Gyurcsány Ferenc ládikájából

2024. május 28., kedd 16:14

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester jelöltje kedden beszédet tartott a Blaha Lujza téren, ahol elmondta, hogy szerinte több probléma is van Karácsony Gergely főpolgármester egyik legújabb ötletével.

Szentkirályi Alexandra legutóbb a Blaha Lujza téren kampányolt. Elmondta, hogy a helyszínt nem véletlen választották, hiszen Karácsony Gergely új ötlete, miszerint a nagykörúton belül azok használhatnának autót, akik ott laknak, szerinte „csak tovább növelné a fővárosi közlekedési káosz mértékén”. Szerinte ezzel Karácsony Gergely a körúton kívül élőket mind büntetné.

A Fidesz–KDNP főpolgármester jelöltje úgy vélekedik, hogy mindez nem csak az autósoknak lesz probléma, hiszen szerinte a légszennyezettség meg fog nőni, mivel nagy kerülőutat kell tenni ezeknek az autóknak és hosszabban állnak majd a dugókban is, ami „kipufogógáz-többletet” jelent majd a fővárosnak.

Megemlítette még, hogy szerinte az ötlet megvalósulása esetén a körúton belüli kisvállalkozások is lehúzhatják majd a rolót, továbbá parkolási problémát is okoz, tehát „teljes Budapesttel ki fog szúrni Karácsony Gergely”.

Szentkirályi Alexandra véleménye szerint lenne ellenszere annak, hogy az autóforgalmat csökkentsék, de ez nem a tiltás, hanem az építkezés. Szerinte meg kell építeni a P+R parkolókat, fejleszteni kell a kötöttpályás közösségi közlekedést.

Nincsen szükségünk további jó ötletekre Gyurcsány Ferenc ládikájából. Úgy látszik, hogy Karácsony Gergely vevő ezekre a jó ötletekre, de szerintem a budapestiek nem vevők erre

– mondta.

Rovatok