Index Vakbarát Hírportál

Józsefváros alpolgármestere szerint Pikó András egy „Gyurcsány védelme alatt álló” momentumos politikus

2024. június 3., hétfő 06:33

Kocsis Máté, Józsefváros korábbi polgármestere hívta fel Facebook-oldalán a figyelmet Simon Györgynek, a Szolidaritás és a Lokálpatrióták polgármesterjelöltjének egy bejegyzésére – amelyben arról esett szó, hogy a kerület vezetője Gyurcsány Ferenc védelme alatt áll.

Simon György, a Szolidaritás és a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje Facebook-oldalán írt arról, hogy leleplező hangfelvétel került fel a YouTube-ra.

„A főszereplő ismét Erőss Gábor józsefvárosi alpolgármester, aki azt bizonygatja a felvételen, hogy Pikó András úgy próbálja magát civilnek beállítani, hogy közben a Momentum aktív politikusa, ennek ellenére a DK elnöke, azaz Gyurcsány Ferenc védelme és irányítása alatt áll” – írta Simon, hozzátéve, hogy ebből van elegük a kerületi lakóknak, ezért nem kérnek a pártok mutyijaiból.

A Fidesz frakcióvezetője is így látja

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője később arról írt Facebook-oldalán, hogy Simon György hangfelvételt közöl az oldalán, „melyen Erőss Gábor párbeszédes alpolgármester ismét belemar a momentumos Pikó Andrásba. Erőss szerint Pikó nem is civil (ahogy hazudja), hanem Gyurcsány bizalmi embere.”

„Van, hogy ez egy ilyen nagyon sajátos, hogy a Pikó úgy momentumos, hogy folyton civilnek mondja magát, de hát ugye valójában ő is egy Momentum-politikus, de ráadásul ügyes, mert ő, mert ő személyes jó viszonyt ápol a Gyurcsánnyal – hallatszik a felvételen. – Tehát ahogy így látom, ő tabu, tehát hogy őt nem támadják, sőt amikor a helyi MSZP-ből, nem nevezzük meg, hogy kicsoda próbált volna a DK felől támadni, akkor lepattintotta, tehát egyszerűen tök ügyes, azt tudom mondani, ebből a szempontból a Gyurcsány védelmében álló momentumos politikus, és ilyen értelemben kvázi a status quo olyan értelemben, sőt még azt is megengedheti magának, majd meglátjuk, hogy ez tényleg így lesz-e, hogy kiválogassa magának az MSZP-ből azokat, akik tetszenek neki, és akik nem” – fogalmazott. 

Kocsis Máté szerint Erőss csapnivaló városvezetőnek tartja Pikót, és arról ír a közösségi médiában, hogy összeomlott a civilségről szóló baloldali hazugság is Józsefvárosban, és folytatódik a balos szappanopera. „Mindeközben a másik alpolgármester, a szocialista Szili-Darók Ildikó külön elindul a választáson, mert neki is lesújtó véleménye van a kamuzós, dührohamos polgármesterről” – tette hozzá. 

Rovatok