Index Vakbarát Hírportál

Bonyhádon titkolhatnak egy iskolai botrányt, amelynek érintettje a fideszes polgármester rokona

2024. június 4., kedd 09:27

Olyan iskolai botrány eltussolásáról ír a Magyar Narancs, amely egy 29 éves pedagógushoz és egy 13 éves tanítványához köthető, és amelyről a közelgő önkormányzati választás miatt nem adnak információt a helyiek a sajtó képviselőinek, mert az ügy 29 éves főszereplője állítólag a fideszes polgármester hozzátartozója.

Távozik a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanára, akiről azt állítják a helyiek, hogy átlépte a tanári szerepköröket egy 13 éves növendék esetében. A Magyar Narancs információi szerint csak azért nem dagadt országossá a botrány, mert a pedagógus a fideszes polgármester közeli rokona, az iskola igazgatója pedig a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje. 

Úgy tudják, az ügy egyébként belső, iskolai jelzésre robbant ki, és tantestületi értekezleten is szóba került. A helyiek azt mondták a lapnak, hogy azért, amit „F. tanár úr tett, azért más tanárt azonnal hivatalból feljelentettek és kirúgtak volna, a gyerekekkel foglalkozástól eltiltással”. Ehhez képest a beszámolók szerint a helyiek azzal vannak elfoglalva, hogy a választás előtt már ne legyen botrány az ügyből. A bonyhádiak úgy vélik, ez nagyon távol áll a valódi gyermekvédelemtől. 

Az esetről a lap mindössze annyit tudott meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemen és az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végzett 29 éves, az iskolában osztályfőnökként és munkaközösség-vezetőként is dolgozó tanár a bonyhádi általános iskola egy 13 éves diákjával nem a megengedett módon viselkedett.

Nem bocsátották el a „botrányban” érintett pedagógust

A bonyhádi fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt mondta a lapnak, hogy közeli hozzátartozójának valóban „iskolai ügye” van, de ő nem tud róla, hogy a rokonát elbocsátották volna. Steiner Krisztina iskolaigazgató – Bonyhádon a város 2. számú egyéni választókerületében a Fidesz jelöltjeként indul az önkormányzati választáson – is cáfolta a tanári elbocsátást.

A lap Csike Tamást, a Tamási Tankerületi Központ igazgatóját is megkereste, helyette munkatársa, Kökönyei Hedvig szakmai vezető válaszolt az üggyel kapcsolatos kérdésekre. Ő azt írta, hogy vizsgálatot indítottak az eset miatt.

A Magyar Narancs azonban azt az információt kapta az érintett intézményben tanuló diákoktól, hogy máris bejelentették nekik F. távozását. A botrányban érintett pedagógust is megkereste a lap, de tőle nem érkezett válasz.

Rovatok