Index Vakbarát Hírportál

Már Magyar Péter nevével kampányolnak a szocialisták Zuglóban

2024. június 4., kedd 10:46

A visszaélés Magyar Péter nevével egyértelmű, a jogsértés azonban nem. A Tisza Pártot már értesítették a zuglói esetről.

„Mi Magyar Pétert támogatjuk” – ez olvasható az Összefogás Zuglóért Egyesület szórólapján, amelyen saját képviselőjelöltjeiket népszerűsítik. A nyomtatvány egyértelmű választási visszaélés annak ismeretében, hogy a Tisza Párt sem formális, sem informális választási együttműködést nem kötött az Összefogás Zuglóért Egyesülettel.

A szóban forgó lapon emellett arra buzdítják a választókat, hogy az európai parlamenti választáson és a fővárosi választáson is a Tisza Párt listáját támogassák, emellett viszont Sógor Lászlót, az Összefogás Zuglóért Egyesület képviselőjelöltjét.

Hadházy Ákos az Indexnek azt mondta, a történtekről e-mailben értesítette Magyar Péter pártját, emellett 

jogászaik vizsgálják, hogy a megtévesztő szórólap megsértette-e a jóhiszemű joggyakorlás elvét vagy más, választás rendjét meghatározó jogszabályt.

Zuglóban a regnáló MSZP-s polgármester Horváth Csaba a fideszes Borbély Ádámmal és a Momentum jelöltjével, Rózsa Andrással küzd a városvezetői székért, azonban a szocialisták az egyéni választókerületekben szegfűs logóval nem állítottak képviselőjelölteket, hanem a Horváthot támogató szocialista politikusokat az Összefogás Zuglóért Egyesület civil jelmezében indították. Hogy ebben a szervezetben személy szerint ki kicsoda, és milyen szerepet vállalt a szocialista vezetésű kerület életében, arról ebben a Vigyázat, csalók című blogbejegyzésben olvashatnak.

Rovatok