Index Vakbarát Hírportál

A polgármesterről készült kínos fotón pörög Újbuda

2024. június 6., csütörtök 17:09

Nem vették észre az ízléstelenséget, ki kellett cserélni a kerületi újságban az oldalpárt. Az ügyben súlyos vádat fogalmazott meg a Fidesz, a városvezetés azonban a felvetést cáfolta, sőt még az elkövetés gyanúját is visszautasította. Csupán egy apró, de annál kellemetlenebb hiba történt.

Több mint előnytelen fotó készült László Imre XI. kerületi polgármesterről, ám ezt a lap készítői nem vették észre időben. Történt, hogy az Újbuda című kerületi lap 2022-es, XXXII. évfolyam 6. számában kétoldalas interjú jelent meg László Imrével. Az interjút kísérő fotón azonban jól látható volt, hogy a széken ülő DK-s polgármester slicce le van csúszva. Ennek ellenére sem a hivatalban, sem pedig az újságot kiadó, önkormányzati tulajdonban lévő cégnél nem vették észre időben a hibát, így ezt az anyagot nyomtatták ki. Az Index kérdésére a nyomdánál megerősítették, hogy valóban a kínos képet tartalmazó lapokat készítették el és adták át terjesztésre.

A több mint két évvel korábbi esetre a helyi Fidesz lecsapott, a DK-s vezetésű kerületet azzal támadva, hogy a 80 ezer példányszámban megjelenő újságot bezúzatták, és az újranyomtatásával akár hűtlen kezelést is elkövethettek. Kérdésünkre ezt az önkormányzat cáfolta,

NEM ZÚZTÁK BE A LAPOT, CSAK A SZÓBAN FORGÓ OLDALPÁR CSERÉJE TÖRTÉNT MEG, AMELY NEM KERÜLT PÉNZÉBE AZ ÖNKORMÁNYZATNAK.

Azt is kiemelték, hogy Újbuda polgármestere semmilyen formában nem ad utasítást az Újbuda újság szerkesztőségének, sem a tartalmat, sem a megjelenést illetően. 

(A lapunk birtokába került illetlen felvételt nem hozzuk nyilvánosságra, a korrigált fotó azonban az újság digitális változatában, a 9. oldalon megtalálható.) 

Rovatok