Index Vakbarát Hírportál

Wintermantel Zsolt: Államférfihoz méltó Szenkitrályi Alexandra döntése

2024. június 7., péntek 17:49

Wintermantel Zsolt is reagált a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének pénteki visszalépésére. A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint Szentkirályi Alexandra államférfihoz méltó döntést hozott.

Sorra reagálnak a politikusok a Szentkirályi Alexandra péntek reggeli visszalépésére. Többek között Vitézy DávidKarácsony GergelyGyurcsány FerencGrundtner AndrásMagyar Péter, és Tarlós István is kifejtette a témában a véleményét. 

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán jelezte, hogy mit gondol a visszalépésről. 

Köszönjük az eddigi munkát, bölcs és nehéz döntés Budapest érdekében. Egyedüli női jelöltként államférfihoz méltó tett

– fogalmazott hozzászólásában Wintermantel Zsolt.

A közelgő önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd. A június 9-i voksoláson induló jelölteket arra kértük, mondják el az Index olvasóinak, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, hogyan látják a főváros jelenlegi helyzetét, és megválasztásuk esetén milyen tervekhez kérik a választópolgárok felhatalmazását. 

Sorozatunban Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje ismertette a Budapesttel kapcsolatos elképzeléseit. Végül Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje, végül Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd–Zöldek, a DK és az MSZP közös jelöltje is beszélt a fővárosi terveiről. 

Böngéssze az Index választási mellékletét, amelyben mindent megtalál az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról! Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várjuk önöket!

Rovatok