Index Vakbarát Hírportál

Ezen a településen érdeklődés hiányában elmarad az önkormányzati választás

2024. június 8., szombat 13:11

Mindössze egy polgármesterjelölt volt, de a választás előtt két nappal ő is meggondolta az indulását. Négy hónapon belül tarthatják az új választást – reményeik szerint ezúttal polgármestert és képviselőket is választhatnak majd a helyiek.

Most vasárnap sem polgármestert, sem képviselőket nem választhatnak a Vas vármegyében található Bozsok faluban, mivel egy jelöltre sem lehet szavazni.

Mint arról a VAOL ír, mindössze egy jelölt lett volna a polgármesteri címre, ugyanakkor Doma Bálint hiába gyűjtötte össze az induláshoz szükséges ajánlásokat és vette nyilvántartásba a bozsoki választási bizottság, pénteken végül elállt az indulástól.

Képviselőt egyáltalán nem is választottak volna, ugyanis a településen senki sem indult el képviselőjelöltként.

Emiatt a településen a helyi választási bizottság időközi választást fog majd kiírni, aminek a szavazás eredetileg kitűzött napjától számított 120 napon belül kell megtörténnie, ahol polgármestert és képviselőket is választania kellene a településnek.

Böngéssze az Index választási mellékletét, amelyben mindent megtalál az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról! Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő studióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várjuk önöket!

Rovatok