Index Vakbarát Hírportál

Civileket támogat a Tisza Párt Újbudán

2024. június 8., szombat 21:22

A Tisza Párt úgy döntött, hogy újabb két kerületben száll be az önkormányzati választásba. A XI. kerületben a Városközpont Egyesület jelöltjeit támogatják, míg a XVII. kerületben az Itthon Rákosmentén Egyesület mögé álltak be.

A Tisza Párt is versenybe száll az önkormányzati választáson Budapest egyes kerületeiben. A Magyar Péter nevével egybeforrt politikai entitás szombaton bejelentette, hogy két újabb kerületben állnak be egy-egy egyesület mögé.

Arra kérünk Titeket, hogy a XI. kerületben támogassátok szavazatotokkal a Városközpont Egyesület egyéni képviselőjelöltjeit

– áll a párt közleményében. 

Ez azt jelenti, hogy a Tisza Párt saját színekben bár Orbán Árpádot indítja polgármesterjelöltként, saját jelölteket nem indított, így a Városközpont Egyesület képviselőjelöltjei mögé állt be. Az egyesület neve nem ismeretlen azok számára, akik jártasak az újbudai közéletben. A Városközpont Egyesület részletes programot állított össze annak érdekében, hogy ajtót mutathassanak a DK-s László Imrének. Először is ingyenes parkolást ígérnek minden kerületi lakosnak Újbuda közigazgatási határán belül, kedvezményes étkeztetést valamennyi nyugdíjasnak, valamint arra is vállalást tettek, hogy duplájára emelik a játszóterek számát, és felújítják a kerület összes parkját.

Bár úgy tűnhet, hogy az egyesület számára idegen a politikai terep, az elmúlt időszakban számos nagy sikerű akciót tudhatnak maguk mögött.

Korábban sikeresen megakadályozták, hogy az újrázásra készülő László Imre vezette újbudai önkormányzat eladja a kelenföldi városközpontot, ahova toronyházak építését tervezték.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy egyik programpontjuk épp ezt a kérdést érinti. Ígéretet tettek arra is, hogy leállítják a mértéktelen építkezéseket, s nemet mondanak a további toronyházak építésére.

A Tisza Párt bejelentése arra világít rá, hogy komoly problémák és hiányosságok lehetnek a XI. kerületben, ahol többen is versenybe szálltak, hogy felmentsék a kerületet a baloldali összefogás régi-új polgármesterjelöltjének vezetése alól. A Városközpont Egyesület a Tisza Párt támogatásával a kerület 8-as, 10-es, 11-es, 12-es és 16-os számú egyéni választókerületeiben indított jelöltet. „Itt az idő, hogy Újbuda végre a lakosság kezében legyen” – hirdeti az egyesület.

A Tisza Párt támogatását élvezik a XVII. kerületben az Itthon Rákosmentén Egyesület jelöltjei is, ahol a párt egyébként Dálnoki Áront indította el a saját polgármesterjelöltjeként.

Böngéssze az Index választási mellékletét, amelyben mindent megtalál az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról! Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várjuk önöket!

Rovatok