Orbán Sándor a Kádár Étkezde legendás tulajdonosa volt, aki az MTK bokszolójaként és több fővárosi étterem teremfőnökeként vált ismertté. Maga vezette az étterem konyháját egészen a Covid–19-járvány kezdetéig. A vendéglátó egység házias ételeinek köszönhetően volt népszerű, és ugyan már bezárták, ám Gerendai Károly megvette, viszont az újranyitás még húzódik. Orbán Sándort január 10-én temetik a Farkasréti temetőben.
Meghalt Orbán Sándor, a Kádár Étkezde tulajdonosa, aki Garami Tibortól vette át a vendéglátóegység irányítását, amely ugyan már bezárt, de Gerendai Károly később megvásárolta, az újranyitás azonban még húzódik. Az étkezde helyén korábban nyomda állt, azonban az 1956-os forradalom után államosították a helyet, ekkor vált a Klauzál téri nyomda vendéglátóhellyé, melyet Kádár Béla vezetett feleségével − írta a Magyar Konyha.
Az étterem, melyet az akkori tulajdonos önmagáról nevezett el, 1957-ben nyitotta meg kapuit. Tőle Garami Tibor, majd Orbán Sándor vette meg a helyet. Utóbbi korábban az MTK nehézsúlyú bokszolója volt, ott ismerte meg Garami Tibort, a klub akkori intézőjét. Orbán Sándor azonban nemcsak sportolóként, hanem ismert fővárosi éttermek teremfőnökeként is dolgozott, valamint a Ligetben ő nyitotta meg az első sörsátrat. A Kádár Étkezde átvétele után maga irányította a konyhát, egészen a Covid–19-járvány kezdetéig vezette az éttermet.
Az étkezde házias ételeiről vált ismertté és népszerűvé, Orbán egy Magyar Konyhának adott interjújában úgy fogalmazott, hogy álmából felébresztve is sorolja az arányokat, a sütési időt és hőfokot. Orbán Sándort január 10-én délelőtt, 10 óra 30 perckor búcsúztatják a budapesti Farkasréti temetőben.
(Borítókép: Sebestyén László / Magyar Konyha)