Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kér a trágárkodó képviselő

2006. december 12., kedd 13:49

Közleményben kért bocsánatot Heintz Tamás fideszes képviselő, aki hétfőn az egészségügyi reformmal kapcsolatos vitában azzal zárta parlamenti felszólalását, hogy "Kapjátok be!". A képviselő és a Fidesz is közölte, hogy a bocsánatkéréssel lezártnak tekinti az ügyet.

"Nem támogatjuk a több biztosítós rendszer bevezetésével a kisnyugdíjasok érdekeit alapvetően sértő törvénytervezetet, és nem támogatunk a korábbi félreértések és hazugságok folytatását jelentő, pazarló, klientúraépítő kormányzati álintézkedéseket sem. A Fidesz nem támogatja a törvényjavaslatot" - zárta felszólalását hétfőn Heintz Tamás fideszes képviselő az egészségbiztosítási felügyeletről szóló törvény vitájában. A képviselő ezután a még ki nem kapcsolt mikrofonjába ordította: "Kapjátok be!".


Heintz Tamás

"A tegnapi napon az Országgyűlésben tett felszólalásom után méltatlan kifejezést hallhattak tőlem a választópolgárok, amiért bocsánatot kérek" - írta keddi közleményében Heintz Tamás. "Természetesen az sem szolgálhat mentségemre, hogy a magyar családok számára komoly terhet jelentő egészségügyi megszorításokról szóló felszólalásom közben kormánypárti politikusok folyamatos - az Országgyűléshez nem méltó - bekiabálásokkal próbálták ellehetetleníteni ezen fontos téma tárgyalását" - szögezi le a politikus, aki az ügyet a maga részéől lezártnak tekintem.

Navracsics Tibor ugyancsak közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy a Fidesz frakció vezetése elfogadta a bocsánatkérését és ugyancsak ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

Rovatok