Index Vakbarát Hírportál

Tilosban parkoltak a kerékbilincselők

2009.05.18. 16:59

Nem csak az autósok szegik meg a parkolási szabályokat Budapesten. Olvasóink számos tilosban parkoló egyenruhásról küldtek be képet, legyen az kerékbilincselésre készülődő közterület-felügyelő, vagy éppen rendőr.

Olvasónk (Viricsi) a fenti képeket vasárnap készítette az Állatkert melletti utcában, a Szépművészeti Múzeum mögött: "A derék felügyelők épp egy kerékbilincs leszerelésén ügyködtek. Hozzáteszem, hogy az intézkedésük természetesen teljesen jogos volt, hiszen járdán parkoló autókról volt szó és még parkolóhely hiányról sincs szó, hiszen párszáz méterrel távolabb rengeteg hely volt a környező utcákban. Azt hiszem a képek önmagukért beszélnek, kissé abszurd, hogy a szabályokat szabálytalankodók kérik számon."

A következő képek néhány nappal korábban, 2009. május 6-án 14.05 körül készültek a képek a XIII. Dunavirág utcában, illetve kb 100 méterrel odébb, a Párkány utcában a lakótelepen. Tamás levele szerint "naponta jönnek a közterületesek, büntetni a sok „agyast”, akik a parkban parkolnak, zöldterület már nem nagyon található a parkban. A KRESZ a képek szerint annak örzőire nem vonatkozna?"

A Madách utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán pihenő rendőrautóról lőtt fotó 2008. szeptember 8-án készült, de mint dokumentáció, még belefér a blogba. Ahogy Balázs, beküldőjük írta: villogó, elakadásjelző sehol. Küldött még két képet egy ORFK-s civil autóról is, aminek a parkolási engedélye úgy tűnik, hogy (egy méterrel) a gödöllői Tesco bejárata mellé is érvényes.

Gábor a buszblokkoló toyotás, és a passatos cikk után előkereste egy fényképét a tilosban parkoló rendőrautóról. A 2008. május 8-án készült képen a rendőr épp indulóban van, tolatna kifelé. A kép a volt Csepel Művek területén készült. Egyébként a helyet (illetve azt a kereszteződést) ahol a rendőr állt egy térfigyelő kamera pásztázza, keresve a tilosban parkolókat.

Ha bárki a fentiekhez hasonló fotót vagy videót készít pofátlanul szabálytalankodó autósokról vagy egyéb felháborító/érdekes/meghökkentő fővárosi eseményről, küldje el a budapest blog jobb felső részén található linkre („Küldjön képet, videót!). Köszönjük.



Rovatok