Index Vakbarát Hírportál

Az utasoknak nem tetszenek a színészhangok

2009.06.04. 13:05 Módosítva: 2009.06.05. 16:25

Több utas is arra panaszkodik, hogy a villamosokra és a buszokra került új hangok felesleges információkat tartalmaznak, és érthetetlenek.

A BKV szerdán délután a Moszkva téren sajtótájékoztatót tartott, ahol bemutatták a buszokra és a villamosokra szánt új utastájékoztató hangokat, melyekre több, mint 5 millió forintot költött a cég.

A BKV-figyelő több panaszt is kapott tegnap óta az utasoktól, hogy az új hangok érthetetlenek, sőt, egyik utasunk már hibát is talált a 7-es buszra készült tájékoztatóban. Ő úgy vette észre, hogy Cházár András nevét a színészek egyszer Cházárnak máskor Császárnak mondják.

A BKV szerint a rendszer bevezetése sikeres volt, hozzájuk eddig csak pozitív észrevétel érkezett. Íme a cég válasza a cikkünkre:

Tisztelt Gál Mihály!

Ezúton is köszönjük a véleményeket és az észrevételeket, melyeket továbbra is várunk. Szerencsére hozzánk eddig csak pozitív vélemények érkeztek, de a negatívabb hangoktól sem ijedünk meg, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy ezek szerint foglalkoznak utasaink a kezdeményezésünkkel. Ha hibát találunk, természetesen azonnal javítjuk, de más a munkaanyag és mások a járművekre felkerülő, azokon már hallható hangok, amelyeken természetesen helyesen hangzik el az utca neve.

Összességében jól sikerültek a felvételek és eddig pozitív visszhangja van az új hangbemondásoknak. Egyébként a BKV honlapján található a hangokból ízelítő, amely alapján ki-ki eldöntheti, mennyire tetszenek neki a színészhangok, illetve szintén a honlapon megtalálható totó kérdéseire helyesen válaszolók sorsoláson vesznek részt és szeptemberi színházjegyet nyerhetnek a szóban forgó színészek előadásaira. Sőt, a nyereményhez tartozik még egy, az előadást követő személyes találkozó is, amelynek során a szerencsés nyertesek a darabban játszó a színésszel kávézhatnak.

Üdvözlettel: BKV Zrt.

Hasonló észrevétele van? Írja meg a BKV-figyelőnek a bkvfigyelo@gmail.com e-mail címre!



Rovatok