Index Vakbarát Hírportál

Csak a BKV-honlapon nem változik a menetrend

2009.06.06. 21:38

Mint arról az Index is beszámolt, szombattól megváltozott a BKV menetrendje. Csakhogy a változásokat hiába is keresnék az utasok a BKV honlapján a menetrendben, a táblázatok a korábbi állapotot tükrözik, és szombaton még több megállóban a régi táblák voltak kint, holott van olyan megálló, amelyik meg is szűnt.

Bajba kerülhet az, aki például a 206-os busszal akar menni a Nyugati pályaudvari buszvégállomásról, helyette ugyanis a 109-es jár és egy teljesen más, a Teréz körúti megállóban veszi fel a jobban tájékozott utasokat.

A 23E Timót utcai megállója megszűnt, aki ott szeretne felszállni, az internetről biztos nem tudja meg, hogy többet már nem áll meg ott a busz.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője elmondta: erre gondoltak, amikor azt mondták, hogy messze nincs annyira rendben a BKV utastájékoztatása, hogy színész szinkronhangokra költsenek 5 millió forintot.

Vitézy szerint a PR-akció pont attót a feladattól vonta el a figyelmet és az energiát, ami a BKV kötelessége lett volna: hogy időben frissítse a honlapján a menetrendet, és időben kicseréljen minden lejárt táblát a buszvonalakon.

A BKV honlapján szombat este is a "Népszerű színészhangok a BKV járműveken" pályázat volt a fő bejegyzés, a menetrendek viszont a régiek voltak. Igaz, hogy a színészhangos hír alatt egy Változások a közösségi közlekedésben című hír is található, de aki utazni akar, az elsősorban a menetrendeket nézi.

A BKV a következő közleményt adta ki cikkünkkel kapcsolatban: "A BKV Zrt-nek kiemelt érdeke, hogy minden utasa a lehető legnagyobb mértékben elégedett legyen szolgáltatásunkkal, ezért a tavalyinál kisebb mértékben ugyan, de számos járatunk menetrendje és útvonala utasaink elvárásainak megfelelően, a tavalyi paraméterkönyv-változás monitoringját követően változott meg. Június 6-án csupán néhány menetrendben volt változás. A www.bkv.hu internetes honlap főoldalán középső oszlopban szerepel egy összeállítás a legfontosabb változásokról, tehát nem igaz, hogy nem tájékoztattuk az utazóközönséget. A BKV munkatársainak megfeszített munkájának köszönhető az, hogy a Fővárosi Önkormányzat Szakbizottság döntését követően ilyen rövid idő alatt be tudtuk vezetni a Paraméterkönyv-változásának első ütemét. Valóban igaz azonban, hogy néhány menetrend késve került ki az oldalra, a hét első munkanapjára azonban már valamennyi új menetrend olvasható az interneten."



Rovatok