Index Vakbarát Hírportál

Fehér Ferrari szőke macával a tilosban

2009.06.24. 15:06

Az Andrássy úton álldogáló hófehér Ferrarihoz hasonlót már mellékszereplőként láthattuk korábban egy képen, most Trinity egy egész sorozatot készített róla.

Mint írta, "VI. ker Andrássy út eleje... forgalmas péntek délelőtt. Ferrari parkol. Gyalogosok jönnek-mennek, 105-ös busz térül-fordul. De legalább van headsetje. A lichtensteini rendszám meg ma már olyan szériafelszereltség, mint plasztikázott szőke nő a jobb egyben."

Még egy külföldi rendszámű drága autó: Orange ezt a Volvót a II. kerületben, egy közintézmény előtti mozgássérült parkolóban kapta le. A kép beküldője azonosította a lazán parkoló jármű vezetőjét is, aki szerinte egy neves magyar médiaszakember, egy ismert reklámcég igazgatója. Természetesen nem mozgáskorlátozott.

A beküldő szerint a fenti kép egy már jó ideje fennálló problémára hívja fel a figyelmet. "A szlovák rendszámú gépkocsi egy jobbra kanyarodó sávban parkol, illetve akadt el és vár szerelöre az Alkotás Point irodaház elött. Hozzá kell tenni, hogy az útjelek már lekoptak és a parkolást tiltó tábla nem látható jól. Mellesleg a környéken van elegendö (fizetö) parkolóhely közterületen illetve a MOM Park mélygarázsában. A probléma az, hogy akadályozzák ezek a szabálytalan autósok a kanyarodó buszforgalmat. Egy áprilisi estén egyenesen öten parkoltak ezen a helyen, a busz nem tudott befordulni, a kb. 15 utas leszállt és gyalog ment tovább. Kihívtam a BKV-val karöltve a sünöket, akik nagy nehezen kijöttek és büntettek (az úttesten álltak meg, de kirakták a villogót). Jó néhány napig nem parkolt ott senki... Megoldás lehetne sárga színnel felfesteni a padkát, egy megállni tilos jelet festeni az úttestre, az útjeleket pedig kijavítani illetve láthatóvá tenni. Tényleg egy szerencsétlen hely (az Alkotás utcáról kanyarodók valóban nehezen látják a parkolni tilos táblát), de garancia arra természetesen nincs, hogy ezek után ne parkolnának autók ezen a helyen. De egy próbát megérne. Budapest, szeretlek..."

A korgó gyomor minden szabályt felülír. Mint OkoskaTörp írja, "kedves Tódi leállt, bement a pizzériába, rendelt, megvárta, amíg megsütik, bedobozolják, majd zsákmányával a záróvonalon át továbbindult. Kár, hogy eközben a csuklós buszoknak küzdeniük kellett a kikerülésével, illetve a jobbra kanyarodni szándékozók ezt csak két záróvonal átlépése árán tudták megtenni."

Ennek a taxisnak már oszlopokkal védett, különbejáratú parkolóhelye van a Moszkva téri flaszteren. Csabu fotóján június 22-én 11h körül "ez a kedves bérfuvaros ideiglenesen módosította épített környezetét (értsd: kihúzgálta a járdát védő karókat) és a város egyik legforgalmasabb járdájának legszűkebb pontján megállt, hogy kirakjon egy idősebb (de nem mozgáskorlátozott) utast és egy, (vélhetően) az utashoz tartozó, kisebb méretű TV készüléket. Mindezt úgy, hogy kb. 30m-re van egy taxisdroszt... Pár perc múlva az autó eltűnt és a karók újra a helyükön voltak."

Simon fotóján június 19-én délben, a belvárosi Szent István tér és Bajcsy-Zsilinszky út érintkezésénél (a sarkon posta), biciklisávon, zebra előtt parkoló, vészvillogó autók. "A furgon nem kanyarodik, áll, nem a forgalom miatt, hanem mert a kabinjában nem ül senki, a körömépítő autóba nem néztem be" - írta.

Ez az Opel nem is hasonlít a trolira, mégis beállt a megállóba Mufracsek képén. (XIII. kerület, a 76-os troli megállója)

Áron shoppingoló rendőrökről küldött képet: "Bár a képen nem látszik jól (inkább a rendszámtáblára koncentráltam, no meg nem akartam konfrontálódni biztosúrékkal), itt épp a Csaba utca végégében, a Krisztina krt-én vagyunk. A megállni tilos területen várakozó fekete merci elé parkoló rendörök (kik így elzárták a sávot) várakozásaim ellenére nem a mercist büntették meg, hanem besétáltak a match-be vásárolni."

Bebbrox mozgássérült polgárőrökről küldött fotót: Mint írja, "a VII. kerületi Király utca közel s távol egyetlen mozgáskorlátozott parkolóhelyén állnak hónapok óta napi rendszerességgel."

Nándi ezt az érdekesen parkoló kisteherautót lyoni Kortárs Művészetek Múzeuma előtt lőtte a napokban.

A feltett képekkel kapcsolatban egyre többen keresik az Indexet, hogy lekerülhessenek a Parkolási szégyenfalról. Általában nem engedünk a kérésnek, de a következő levél írójával kivételt tettünk: "Egy szabálytalan parkolás során az oldal egy regisztrált tagja lefotózott és a kép felkerült a honlapjuk "szabálytalankodók" rovatába. Az eset munkaidőben történt, cégautóval követtem el. Valóban rendkívűl szabálytalan módon álltam meg az autóval, egy feszített helyzetben voltam, nem láttam más kiutat és kb. 4-5 percre otthagytam a járművet. A problémám annyi, hogy emiatt a cég ügyvezetője fontolgatja, hogy kirúg a munkahelyemről. Azzal indokolja, hogy rossz hatással van a dolog a cég image-ére. Az lenne a kérdésem, hogy van bármilyen megoldás arra, hogy ez a fotó lekerüljön az oldalukról? Rendkívűl kellemetlen számomra a helyzet."

A többi friss képet a Budapest blog indafotós galériájában lehet megnézni. A képtárba fel is lehet tölteni a képeket (jobbra fent, a Töltse fel fotóit az Indafotóra! gombra kattintva), akkor rögtön meg is jelennek, de természetesen email-ben is fogadjuk őket (Küldjön videót, levelet! gomb). A sorozat korábbi részei a Parkolás alkategóriában találhatók.



Rovatok