Index Vakbarát Hírportál

Milliós fizetést visznek haza a budapesti kórházigazgatók

2009.09.25. 09:14

Három fővárosi kórházi vezető bére is meghaladja a BKV vezérigazgatójának fizetését, derül ki abból a bérlistából, amelyet a Heti Válasz közölt. A tíz fővárosi tulajdonú fekvőbeteg-intézmény vezetője közül nyolcan kapnak több mint egymillió forintot havonta.

A legjobban a Szent László és a Szent István kórházból létrehozott 1837 ágyas intézmény igazgatója keres, ő bruttó 1,7 millió forintot kap havonta. A második helyen holtverseny van a Szent János és a Péterfy Sándor utcai kórház vezetője között, mindketten 1,6 millió forintos bért kapnak. Az egymillió forintos, vagy a fölötti bérrel rendelkezők között szerepel az Uzsoki, a Bajcsy-Zsilinszky, az újpesti Károlyi és a Szent Imre kórház főigazgatója. A legrosszabbul a Heim Pál kórház vezetője keres, ő havi bruttó 900 ezer forintot vihet haza.

A lap értesüléseit Szolnoki Andrea, a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának szabad demokrata elnöke is megerősítette. Szerinte ezek "nem kis pénzek", de több szempontból is össze kell hasonlítani őket. Az egyik ilyen a dolgozók száma, ugyanis a legnagyobb fővárosi kórház csaknem 2700 embert foglalkoztat, amivel az ország egyik legnagyobb intézete. Ha ezt azzal vetjük össze, hogy mennyit keresnek az orvosok, akkor szembeötlő, hogy egyes intézményvezetők akár tízszeres bruttó bért is kaphatnak, nyilatkozta az egészségpolitikus.



Rovatok