Index Vakbarát Hírportál

Nem indul fegyelmi a terézvárosi jegyző és az alpolgármester ellen

A terézvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy sem a kerületi jegyző, sem az alpolgármester ellen nem indít fegyelmi eljárást. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a kerékbilincselési ügyben gyanúsította meg november végén felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel a terézvárosi jegyzőt és az egyik alpolgármestert.

Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy rávették a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy hivatali helyzetével visszaélve egy, a kerületben szabálytalanul parkoló autóról költségek megfizetése nélkül szereltesse le a kerékbilincset.

Terézváros polgármestere a csütörtöki képviselőtestületi ülésre előterjesztést készített fegyelmi eljárás indításáról a jegyző és az alpolgármester ellen. A képviselők zárt ülésen tárgyalták az előterjesztéseket, ám a többség elvetette az indítványt. A döntésnél figyelembe vették, hogy mind a jegyző, mind az alpolgármester panasszal élt az eljárás miatt.

A VI. kerületi KDNP még a hét elején kezdeményezte a terézvárosi jegyző felfüggesztését és ellene fegyelmi eljárás indítását. Wertán Zsolt Zoltán terézvárosi kereszténydemokrata képviselő szerint erre a köztisztviselői törvény miatt lett volna szükség, hiszen a jegyzőt egy hónapja meggyanúsította az ügyészség. A terézvárosi jegyzőt is megilleti az ártatlanság vélelme, ám amíg nem zárul le jogerősen az ügye, addig fel kell menteni a munkavégzés alól, indokolta még kedden az előterjesztést az ellenzéki politikus.



Rovatok