Index Vakbarát Hírportál

A zsebesek jól jártak a sztrájkkal

2010.01.18. 14:11

Kihasználták a zsebesek a BKV-sztrájkot: az első egy-két napban 30 százalékkal nőtt a lopások száma a zsúfolt villamosokon. A ritkán, de akkor viszont emberekkel zsúfolva közlekedő 6-os villamosokon volt a legdurvább a helyzet.

Az is kedvezett a tolvajoknak, hogy a zseblopási nyomozók éppen a zsúfoltság miatt nem tudtak dolgozni, mozogni, megfigyelni a villamosokon. A napi feljelentések száma körülbelül 30 százalékkal lett több - mondta Lisziné Bánföldi Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság zseblopási alosztályvezetője. A számok azonban nem pontosak, a sztrájk teljes időszakának adatait csak néhány nap múlva dolgozzák fel teljesen.

Volt például olyan eset, hogy egy utas a 6-os villamoson észrevette, hogy egyszerre csak elhallgat a zene a mobiltelefonján, amit fülhallgatóval hallgatott. A telefon abban a pillanatban már meg sem volt. Egy nőt vett viszont észre, aki nagyon szorosan állt mellette. A Király utcánál megfogta a nőt, aki menekülni próbált, eközben egy másik utas táskáját is leszakította. Végül mégis sikerült visszatartani, a rendőrök pedig elfogták. A nőtől nem csak az utas telefonja került elő, hanem két másik telefon is, bankkártyák - más nevével - illetve számlák. Az elfogott zsebtolvaj minden jel szerint előzőleg 3-4 embert is meglopott.



Rovatok