Index Vakbarát Hírportál

Éjjel visszaengedik a Margit hidat

2010.03.10. 13:36 Módosítva: 2010.03.10. 13:36

Szerda éjjel visszaengedik a Margit hidat, amelyet az előző hétvégén emeltek meg, közölte az MH2009 Konzorcium sajtóirodája. A pesti rakpart feletti hídrészt 20 centiméterrel magasították, amihez egy speciális szerkezettel összesen 40 centiméterrel kellett megemelni a hidat. Erre azért is szükség volt, hogy a magasabb teherautók ne szoruljanak be a szerkezet alá.

A híd emelését az előző hét végén kezdték meg, amikor egy speciális szerkezettel 40 centiméterrel megemelték, majd, összesen másfél köbméternyi beton alapoztak be. Most, hogy a betonréteg megkötött, visszaengedik az átkelőt: először szerda éjjel 19 centiméterrel süllyesztik le a parti nyílást, majd pár nap múlva újabb 1 centimétert. A kivitelező ekkor végzi el a finom beállításokat is.

A munkálatok idejére a pesti felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Ez azt jelenti, hogy nem lehet az érintett szakaszon közlekedni szerda este 10 óra és csütörtök reggel 5 óra között, csütörtök este 10 óra és péntek reggel 5 óra között, valamint péntek este 10 óra és hétfő reggel 5 óra között. A gépkocsival közlekedőknek északi irányból a Pannónia utcát, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca irányát javasolják. A pesti alsó rakpartot folyamatosan használhatják az autósok.



Rovatok