Index Vakbarát Hírportál

Lacikonyha miatt pereli a Miniszterelnöki Hivatalt

2010.03.31. 09:10
Beperelte a Miniszterelnöki Hivatalt az a budapesti nyugdíjas nő, akinek 2009 augusztus 20-án magáncégek építettek büféket és egyéb szórakoztató látványosságokat a háza elé. A hivatalt akár 100 millió forintra is büntethetik.

100 millió forintos bírságot szabhat ki a Fővárosi Önkormányzat a Miniszterelnöki Hivatalra, amiért 2009. augusztus 20-án magáncégeknek adta át a számára ingyenes közterületet - írta meg a Blikk.

A Fővárosi Közgyűlés engedélyezte, hogy a MEH Budán is megünnepelje az államalapítás évfordulóját, és ezért nem kért közterületi díjat a hivataltól, hiszen állami rendezvényeknél ez nem szokás. A kancellária azonban átengedte a területet a Red Bull Air Racinget szervező cégnek, akinek ezért fizetnie kellett volna.

Mindezt Bodroginé Valéria, budapesti nyugdíjas nyomozta ki és bizonyította be, aki addig járt hivatalról hivatalra, míg el nem ismerték a kancellária által elkövetett szabálysértést.

A Duna parti ház elé épített szórakoztatóegységek miatt elmondása szerint a ház lakói napokig nem tudtak nyugodtan aludni

"Majdnem egy hónapig le volt zárva a rakpart, se éjjel, se nappal nem volt nyugalmunk - meséli az idős hölgy. A házakba alig lehetett bejutni, az ablakok alatt pedig egész nap sült kolbász, hamburgerszag terjengett, szellőztetni sem lehetett." Ahogy fogalmaz: addig nem fogja abbahagyni magánakcióját, míg a vezetők tudomásul nem veszik, hogy a hatalom sem tehet meg bármit büntetlenül.

Valéria fényképeket is készített a jogsértésről, ezek alapján tudta később bizonyítani igazát. Az illetékes szakbizottság még nem szabta ki a bírság összegét. Egyelőre 100-200 millió forint közé becsülik a büntetést, bár utólagosan már nem lehet felmérni a jogtalan közterület-használat mértékét.

A Miniszterelnöki Hivatal úgy nyilatkozott: előre jelezték, hogy milyen célre akarják használni a területet.



Rovatok