Index Vakbarát Hírportál

Jó időre vár a Kálvin téri esőtető

2010.04.01. 14:38 Módosítva: 2010.04.01. 14:38

A DBR Metró Projektigazgatóság szerint az áprilisi jó idő beköszöntével fúgázzák a Kálvin téri majdani metróállomás feljárójának tetejét. Az építmény azért ázott be egész télen, mert a fúgázás szétfagyott volna.

A kiskörúton és vonzáskörzetében az Alterra végzi a 4-es metróhoz kapcsolódó felszíni beruházásokat, válaszolta kérdésünkre a DBR Metró Projektigazgatóság. A munkák végső befejezési határideje 2010. szeptember vége, a villamosmegállót, így a lépcső fölötti esőtetőt is eddig kell átadniuk.

Korábban arról számoltunk be, hogy a Kálvin téren, az új metróállomás építése miatt nemrégiben felszerelt építmény csak vizuálisan teljesíti feladatát: egy kis eső eláztatta a lépcsőt.

A válasz szerint mivel előrébb hozták a villamosvonal és a megállók munkálatait, előre hozták az esőtetőt is. Majdnem teljesen elkészültek vele tavaly év végére, a hideg azonban nem tette lehetővé a fúgázást, szétfagyott volna, így azt most fogják valamikor áprilisban elvégezni, amint huzamosabbá válik a jó idő. Őszig rengeteg még a munka, sokat fog változni a térség.



Rovatok