Index Vakbarát Hírportál

Átlyukasztották a 2-es metró falát

2010.04.20. 17:04 Módosítva: 2010.04.20. 19:39
A 4-es metró építéséhez kapcsolódó fúrással megsértették a 2-es metró alagútjának falát, azonban a hibát üzemzárás után is ki tudják javítani, nem kell leállítani a piros metró forgalmát. Ugyanakkor a Baross térnél lassabban járhatnak a szerelvények.

Megsérült a 2-es metró alagútjának a fala a 4-es metró építéséhez kapcsolódó munkálatok során, azonban a hiba kijavításához nem kell felfüggeszteni a piros metró forgalmát, tájékoztatott a DBR Metró Projekt Igazgatóság. Várhatóan még kedd éjjel kijavítja a 2-es metró alagútján keletkezett rést a Bamco, a műszaki probléma nem késlelteti a 4-es metró építését, tájékoztatott a BKV Zrt.

A Baross térnél, a Rottenbiller utcai felüljáró egyik pillérének megerősítése közben az alagútépítő Bamco egyik alvállalkozója a cölöpfúróval megsértette a 2-es metró alagútjának a falát. A felüljárót azért kell megerősíteni, mert hamarosan megérkezik a Baross térre a 4-es metró fúrópajzsa.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság illetékes mérnöke a helyszínen leállította a cölöpfúrás munkálatait. Az alagút falán egy tízszer tíz centiméteres lyuk tátong, de csak kevés talajvíz jutott be a forgalmi térbe. Az alagutat üzemzárás után javítják ki, elképzelhető, hogy addig lassabban haladnak a szerelvények az érintett szakaszon.



Rovatok