Index Vakbarát Hírportál

Terjeszkednek a fizetős parkolási övezetek

2010.05.10. 06:39
A XIII. és a IX. kerületben is kiterjeszti a fizetős parkolási övezetet a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. hétfőn.

A IX. kerületben a Bokréta utca-Mester utca-Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca-Soroksári út-Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek fizetős parkolási övezetekké válnak. Ezek egy parkolási zónát alkotnak. Legfeljebb három órát lehet majd parkolni és 160 forintot kell fizetni óránként. Fizetni csak hétköznap reggel 8 órától este 6-ig kell, hétvégén és munkaszüneti napokon ingyenes marad a parkolás.

Újabb fizetős övezetek lesznek a XIII. kerületben is. A Dráva utca-Váci út-Róbert Károly körút-Népfürdő utca által határolt területen 240 Ft/óra lesz a parkolási díj, a Róbert Károly körút-Váci út-Rákos patak-Népfürdő utca által határolt területen pedig 160 Ft/óra.

Az új fizetési övezetekben is többféle módon lehet fizetni a parkolásért: érmével (forint, euró), bankkártyával (VISA Electron, VISA, Mastero és Mastercard), mobiltelefonnal és parkolókártyával. A parkolás feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információkat lehet olvasni a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. weboldalán és az automatákon.



Rovatok