Index Vakbarát Hírportál

Lezárások nehezítik pénteken a pesti közlekedést

2010.05.14. 08:57

Lezárja a rendőrség pénteken a fővárosi Kossuth tér jelentős részét a parlament alakuló ülése miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint "népképviseleti szerv zavartalan működésének biztosítása" miatt van szükség a korlátozásra. Az alakuló ülés idejére hat rendezvényt jelentettek már be pártok, civil szervezetek és magánszemélyek. Az egyeztetés még jelenleg is zajlik a rendőrökkel arról, hogy a megmozdulásokat hol tudják majd megtartani. Várhatóan a Kossuth tér közvetlen közelében.

Az egyik demonstráció a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevéhez fűződik. Ők - mások mellett - Budaházy Györgynek politikai amnesztiát követelnek. Közben "civilek a szélsőjobb ellen" elnevezéssel is demonstrációt tartanak majd feltehetően szintén a közelben, ám órákkal később.

Lezárásokra kell számítani péntek délutántól az esti Metallica koncert miatt is a Puskás Ferenc Stadion környékén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint délután öttől éjfélig időszakosan lezárják a XIV. kerületi Dózsa György út, az Ifjúság útja és a Stefánia út által határolt területet. A rendőrség kéri az autósokat, hogy a forgalmi változásoknak megfelelően, a szokottnál figyelmesebben közlekedjenek a környéken. A Metallica 11 év után érkezik Magyarországra, immár negyedik alkalommal. A turné szoros menetrendje miatt a zenekar csak a koncert napján, pénteken érkezik meg Budapestre.



Rovatok