Index Vakbarát Hírportál

Ultimátumot küldtek Demszkynek

2010.07.05. 15:47

Teherautókkal és markolókkal nyitja meg és veszi használatba a XVI. kerület a Rákospalotai határutat, ha azt kedd reggel nyolc óráig nem adja át a forgalomnak a főváros - közölte Kurucz Péter, a XVI. kerületi polgármesteri hivatal sajtóreferense. A kerület kedd reggelig adott haladékot a fővárosnak.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere pénteken nyílt levelet írt Demszky Gábornak, melyben három napot adott neki az út megnyitására. A három hónapja elkészült utat azért nem adták még át a forgalomnak, mivel nem tudták eldönteni, hogy ki üzemeltesse és fedezze ennek ötmillió forintos költségét. A polgármester levelében leszögezte: türelmük elfogyott.

Kurucz Péter sajtóreferens elmondta, hogy a XVI. kerületi önkormányzat vállalja az úthasználat üzemeltetését és költségeit is.

A Főpolgármesteri Hivatal mostanáig nem nyilatkozott az ügyben.

A Rákospalotai határutat még májusban zárta le bizonytalan időre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., arra hivatkozva, hogy a főváros nem veszi át üzemeltetésre a létesítményt, pedig az az ő tulajdona. A Fővárosi Önkormányzat válaszul közölte, hogy nem tulajdonosa az útnak, és annak az ingatlannak sem, amelyen az megépült, ezért nem is veheti át.

A Zrt. azonban úgy nyilatkozott: a főváros előírására-követelésére épült meg az út, ennek ellenére mégsem veszik át. Hozzátették: a 2009-ben megkezdett beruházás a szerződéses határidőre, április végére elkészült, a forgalomba helyezés elmaradása pedig nem a vállalkozó hibája.



Rovatok