Index Vakbarát Hírportál

Leleplezték az Ismeretlen Nokiás Doboz emlékművét

2010.08.25. 14:26

Az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrának felavatásával folytatta kampányát a Kétfarkú Kutya Párt. A protestszavazatokra hajtó magyar viccpárt sajátos, de nem túl eredeti kampányeseménye után nyolc kopogtatócédulával került közelebb a főpolgármester választásokon szükséges 28 ezerhez.

A Kétfarkú Kutya Párt szerda délelőtt leleplezte az Ismeretlen Nokiás Doboz emlékművét a Szabadság téren.

Örök élet, ingyenpénz, körúti hajócsatorna, energiaelnyelő a Gellért-hegyen, eső esetén munkaszüneti nap a köztisztviselőknek és a szoborban összegyűjtendő ötmilliárd euró szétosztása győzelem esetén, hangzottak az eddigi ígéretek. A performansz nézői, fele-fele arányban voltak újságírók és szimpatizánsok.

Lehet, hogy Fuchs Péter hivatásos szoborleleplezőt kellett volna indítani a főpolgármesteri posztért. Persze elképzelhető, hogy a szerep kívánja, az elsőre sem túl humoros választási ígéretek ismételgetését, és az neki sem menne jobban, mint Victora Zsoltnak. Fuchs előadásából megtudhattuk, a nokiás doboz tökéletes eszköz, a Magyarországon hagyományos korrumpáló összegnek számító 5 millió forint átadására. Egy aktatáskában hülyén nézne ki az a pár húszezres, az Iphone drága, ezért doboza ritkább és feltűnő, míg a kifejezetten forintra méretezett Ferrero Roche-doboz átlátszó, így illetlenség titkos pénzforgalomra használni.

A szavazástól távolmaradni szándékozókat megcélzó magyar viccpárt nehezen egyensúlyoz a poén és az igazi indulási szándék kommunikálása között, most is többször kikacsintott a "tényleg várjuk a kopogtatócédulákat" felszólítás. A rendezvény végén kapott nyolc ajánlószelvénnyel mindenesetre közelebb kerültek a 28 ezres álomhatárhoz.

Végül egy szépkorú biztonsági őr kedélyesen megkérte a pártvezetést, hogy távolítsák el a fűről a nokiás reklámmal borított porszívódobozt, mert szeretnék végre beindítani a locsolórendszert.



Rovatok