Index Vakbarát Hírportál

A főváros bízik az elküldött főrendőrben

2011.04.29. 11:19

Míg Pintér Sándor belügyminiszter nem tartott igényt Tóth Gábor volt budapesti rendőrfőkapitány munkájára, addig a Fővárosi Önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka, Zsolnay József kérte fel Tóth Gábort arra, hogy szakmai tanácsadóként közreműködjön – írja a hvg.hu.

A kormányváltás után megváltak az előző érában kinevezett rendőri vezetők többségétől. Az első körben elküldött parancsnokok között volt Tóth Gábor vezérőrnagy, Budapest főrendőre.

Tóth rendelkezési állományban maradt, és intenzív angolnyelv-tanulásba kezdett. Várta, folytathatja-e a rendőrként való szolgálatot, és ha igen, milyen poszton, de ebből semmi sem lett. Végül maga Tóth Gábor döntött úgy tavaly év végén, hogy távozik a testülettől. Akkor azt mondta, hogy a civil szférában szeretné magát kipróbálni.

A volt főrendőr a hvg.hu-nak azt mondta: jólesik neki a felkérés, mert szakmai munkája elismerését jelenti. Hozzátette azt is, hogy a közbiztonsági bizottság tagja több aktív, illetve nyugállományú rendőri vezető, akikkel közösen augusztus végére dolgozzák ki a bűn- és baleset-megelőzési, illetve rendészeti koncepciókat tartalmazó szakmai programot, amelyet egyrészt a főváros, másrészt a rendőrség hajt majd végre, megfelelő céltámogatással.



Rovatok