Index Vakbarát Hírportál

Feltámad a Nyugati téri forgóóra

2011.09.26. 18:02

Már csak néhány nap kérdése, és befejeződik a Nyugati téri forgóóra teljes műszaki és külső felújítása, tudtuk meg az óra tulajdonosának, a Skála-Metró Kft.-nek az ügyvezetőjétől, Kovácsné Szentes Gyöngyitől. Az óra mérete, formája a régi marad, de rozsdamentes acélburkolatot kap, és korszerűbb digitális kijelzője lesz.

Az óra hónapokkal ezelőtt elsötétült. Először azért kellett kikapcsolni, mert elromlott, hiába futottak még rajta körbe az adatok, azokat már nem lehetett elolvasni. A Skála-Metró Kft. azóta bérbe adta az órát a Samsungnak, és ennek az együttműködésnek a keretében kezdődött el a felújítás.

A bérlő tervei között szerepel, hogy az óra tetején olyan wifi-pontot helyeznek el, amelynek segítségével ingyen lehet majd internetezni a téren. Az órán lesz Samsung-reklám is. Idővel egyre több tartalom kerül majd rá, például az idő és a hőmérséklet mellett az aktuális névnapot is ki fogja írni, mondta el az Indexnek a Samsung marketing menedzsere. Az órával együtt a mellette lévő szökőkutat is felújítják.



Rovatok