Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a Nemzet Színészeinek graffitija

2012.03.24. 15:07

A Suppré-Neopaint faldekorációs csoport tíz nap alatt festette meg a Nemzet Színészei cím néhai birtokosainak portréit a Rákóczi híd (Lágymányosi híd) pesti hídfőjére. A faldekoráció hivatalos átadójára a Nemzeti Színház 10. évfordulójának alkalmából 2012. március 25-én (vasárnap), 14 órakor kerül sor.

A projekt a közvélemény figyelmét először azzal keltette fel, hogy eltűnt róla Raksányi Gellért, azaz Kutya úr a Szomszédokból, pedig az eredeti terveken még szerepelt a képe. Később kiderült, Raksányit egy tervezett liftajtó miatt kellett a bal szélről áttenni a jobb szélre.

Azután az szúrt szemet, hogy a Nemzet Színészei közül egyedül Darvas Iván nem szerepel a művön. Mint kiderült, nem politikai okai voltak annak, hogy a színész nem került rá a kompozícióra. A színész özvegye nem járult hozzá Darvas Iván arcképének felfestéséhez.

A szereplők névsora: Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Garas Dezső, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért.

A Suppré-Neopaint ezzel az akciójával folytatja a tavaly útjára indított TűzfalRehab elnevezésű programját. 2011-ben három budapesti falfelületet festettek be nagy sikerrel: a Király utcai játszóteret, egy Dohány utcai iskola belső udvarát és a Városháza téren található trafóházat.



Rovatok