Index Vakbarát Hírportál

Ősszel megnyithat a Rác fürdő

2012.05.16. 07:57

Több mint másfél év után idén ősszel megnyithat a Rác fürdő, mert a héten megállapodás született a magánbefektetők és a főváros között, írja a Napi Gazdaság. Az egyezség szerint továbbra is a fővárosé marad a terület negyede, viszont a fürdőt és a mellette épült szállodát üzemeltető cégből, a Rác Nosztalgia Kft-ből kiszáll a budapesti gyógyfürdőcég, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. A fővárosi területrész miatt az üzemeltető minden évben jelentős díjat fizet majd a fővárosnak, értesült a lap. A fővárosi gyógyfürdőcég pedig vízhasználati díjat is szed majd az üzemeltetőtől.

A 8 milliárd forintos költséggel épült komplexum hiába készült el teljesen már másfél éve, hiába kapta meg a működési engedélyt is, azóta üresen állt, mert a megnyitást elhúzódó viták és különféle vizsgálatok hátráltatták.

A megnyitáshoz még további megállapodásokra is szükség van, mondta a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatója, Bán Tamás a Napi Gazdaságnak. Rendezni kell még a beszállítói tartozásokat, és meg kell egyezni az MFB Zrt-vel, amely korábban mintegy 7 milliárd forinttal szállt be az üzletbe, végül a fővárosi közgyűlésnek is áldását kell adnia.



Rovatok