Index Vakbarát Hírportál

Nyithat a Zöld Pardon pénteken

2012.05.24. 18:49
Nem rendeződött még minden engedélyeztetési ügy, ennek ellenére a Zöld Pardon pénteken megnyitja a kapuit – számolt be az origo.hu. A szórakozóhely azzal érvel, hogy ha a területükre ezer embernél kevesebbet engednek be, nem szükséges rendezvénytartási engedélyt kérniük. Eközben a XII. kerülettől, amely korábban nem engedélyezte a hely megnyitását, átkerült az ügy az V. kerülethez.

Pénteken megnyit a Zöld Pardon – tudta meg az Origo a Zöld Pardon Kft. vezetőségéhez közel álló forrásból. A szórakozóhely kétszer 1000 embert beengedését tervezi. A törvényi szabályozás szerint ugyanis ezer vendég alatti szabadtéri rendezvényhez nem kell rendezvénytartási engedély.

A lap úgy tudja, hogy a Zöld Pardon két részt nyit meg: a VIP-t, azaz az úgynevezett Szeparét, ahová csak egy kártyával lehet bejutni, illetve a mindenki számára látogatható részt, ahová ugyancsak ezer ember mehet be.

Eközben a XII. kerületi építési hatóság hatásköréből kikerült az ügy. A Zöld Pardon kérésére jelölt ki új eljáró hatóságot a kormányhivatal a szórakozóhely nyitáshoz szükséges engedélyeinek elbírálásához, így került az V. kerületi önkormányzathoz a hónapok óta húzódó ügy – írja az Origo. A Zöld Pardon ügyében eljáró XII. kerületi önkormányzat áprilisban utasította el a szórakozóhely építési engedély iránti kérelmét. A hely azóta nem tudott megnyitni.

A XII. kerület elutasító döntése ellen nem fellebbezett a Zöld Pardon, mivel szerintük elfogult a kerület az ügyükben. Ehelyett új eljárást indítottak, aminek elbírálása ugyancsak a XII. kerülethez került. "Ekkor a kormányhivatalhoz fordultunk, hogy vegyék el az ügyet a XII. kerülettől, így most az V. kerület lett az új eljáró hatóság" – mondta a Zöld Pardon ügyvezetője, Kővári Zsuzsanna az Origónak.

Az V. kerületi önkormányzat sajtóosztályán megerősítették, hogy a ZP ügye hozzájuk került. A lap megkeresésésre Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere is megerősítette, hogy elkerült tőlük az ügy, de a helyzetet nem kommentálta. Azt sem tudta megmondani, hogy ez azt jelenti-e, hogy az ügyben eddig született döntések semmisnek számítanak-e. Az Origo V. kerületi forrásától úgy értesült, hogy Rogán Antal polgármester a jogszabályok betartása mellett támogatja a Zöld Pardon megnyitását.

A Zöld Pardon a honlapján is beszámolt az engedélyezési ügy áthelyezéséről. "Mai tudásunk szerint a legutolsó szükséges dokumentumot is beadtuk. És várunk. Várjuk, hogy az Infopark lobbiereje és feljelentőbrigádja helyett a szórakozni vágyó fiatalok igényei kerüljenek végre terítékre" – írták.

A ZP-nek tavaly ősszel kellett elhagynia a több mint tíz éve használt Goldmann György téri területet, ami ellen tízezres tömeg tüntetett. A tulajdonosok tavasszal jelentették be, hogy egy híddal arrébb, a Rákóczi hídnál indítják újra a helyet. Érdekes, hogy a forgalmas U-kanyart tavaly még maga a ZP sem tartotta alkalmasnak az új helyszín kialakítására, márciusban azonban váratlanul elkezdték építeni a szórakozóhelyet, honlapjukon pedig előre bejelentették, hogy április 19-től, az új felállású Tankcsapda premierjével kedve nagykoncertekkel várják a közönséget, ami elmaradt.



Rovatok