Index Vakbarát Hírportál

Módosulnak a ferihegyi buszjáratok

2012.05.29. 17:24

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljának bezárása miatt szerdától módosul a 200E és a 900-as autóbuszok útvonala – tudatta közleményben a Budapesti Közlekedési Központ. Mivel az 1-es terminál kedd estétől nem fogad és indít repülőjáratokat, . Ezért május 30-ától sem a 200E, sem a 900-as autóbuszok nem állnak meg az 1-es terminálnál. A Kőbánya-Kispest és az 1-es terminál végállomások között közlekedő, Kispest és Pestszentlőrinc egy részét bejáró 93-as autóbuszok menetrendje ugyanakkor nem változik.

A Ferihegy vasútállomás megállót továbbra is érinteni fogják a buszok, tehát az öt éve átadott ferihegyi vasútvonalhoz megmarad a csatlakozás. További változás a 900-as éjszakai járat menetrendjében, hogy a Nyugati pályaudvarról 4:05-kor Szeged felé induló vonathoz is lesz átszállási lehetőség Ferihegy vasútállomásnál a 2-es terminál felé.

A MÁV-START és a BKK együttműködésében ezen túl kedvezményes repülőtéri buszjegyet is lehet váltani azoknak, akik vonattal Ferihegy vasúti megállóhelyig utaznak. A 260 forintos, a Ferihegy vasútállomás és a 2-es terminál között, a 200E és éjszakai 900-as buszjáratokon érvényes kiegészítő buszjegy megváltására a vonatjegy vásárlásakor, a jegykiadógéppel felszerelt vasúti pénztárakban van lehetőség. Az új kiegészítő jeggyel bárhonnan is érkeznek az utasok a MÁV vonataival Ferihegy megállóhoz, már utazásuk kezdetén megvásárolhatják a kiegészítő jegyet a a 2-es terminálhoz.



Rovatok