Index Vakbarát Hírportál

Pótlóbuszok jártak a 2-es metró vonalán

2013.03.18. 17:32 Módosítva: 2013.03.18. 19:03

Ismét jár a 2-es metró a Puskás Ferenc Stadion és az Örs vezér tere között, ahol nagyjából másfél órára pótlóbuszokat állítottak forgalomba. Azt egyelőre nem sikerült megtudnunk, miért állt a metró az érintett szakaszon, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere annyit mondott, hogy a BKK-n kívül álló ok áll a háttérben. Az MTI munkatársa arról számolt be, hogy az egyik érintett állomáson azt mondták az utasoknak, műszaki hiba miatt nem közlekedik a metró.

A Metróért Egyesület úgy tudja, hogy áramellátási zavar lépett fel a kelet-nyugati metró felszíni szakaszán. Olvasóink is arról számoltak be, hogy egy Örs vezér tere irányába haladó Alstom szerelvény nem tudott a végállomásig saját lendületéből elgurulni, ezért az utasokat a vonat végén található menekítőajtón keresztül a nyílt pályára kellett kiszállítani, és onnan jutottak fel a peronra.

A metró munkatársai szakmailag megfelelően, gyorsan kezelték a rendkívüli eseményt, az utasoknak így az eső okozta kellemetlenségeken túlmenően semmilyen bántódásuk, sérülésük nem esett, írta a Metróért közleményében.



Rovatok