no

Index Vakbarát Hírportál

Ismét kisiklott a földalatti

2013.10.31. 16:46 Módosítva: 2013.10.31. 21:04

A Vörösmarty téri végállomáson csütörtök délután is kisiklott egy földalatti. A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt írta, hogy az eset a szerdán történtekhez hasonló volt.

Szerdán az 1-es metró egyik szerelvénye az első forgóváz első tengelyével siklott ki a Vörösmarty téri végállomáson – közölte akkor több órával az eset után a BKK. Utasok akkor nem voltak a földalattin, az a leszállóhelyről az úgynevezett kihúzóvágány felé tartott. Az akkori balesetben nem sérült meg senki.

A szerdai balesetet vizsgálja a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) is, amely gyorsjelentése szerint a földalatti 33-as mozdonyával történt a baleset. A KBSZ a szerdai eset után megjegyezte:

két héten belül ugyanazon az állomáson már másodszor siklott ki a földalatti egyik járműve

– ami azt jelenti, hogy a mostani eset az október közepe óta eltelt bő két hét alatt már a harmadik kisiklás.

A földalatti mostani kisiklása miatt a Deák tér és az Oktogon között a földalatti helyett pótlóbuszok járnak.

A BKK diszpécserszolgálatának érdeklődésünkre előbb azt mondták, hogy – akárcsak szerdán – egyelőre nem tudnak felvilágosítást adni. Cikkünk megjelenése után nem sokkal azonban kiadtak egy közleményt, ami szerint:

16:14-kor a Vörösmarty tér végállomáson a leszállóhelyről az utasok nélkül a kihúzóvágány felé tartó szerelvény kisiklott. A baleset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár felmérése folyamatban van.

A közlemény kitért arra is, hogy a kisiklásos esetek teljes körű és haladéktalan kivizsgálását kérték a BKV-tól.

A földalatti végül éjjel 9 óra körül indult újra a teljes vonalon.



Rovatok