Index Vakbarát Hírportál

Délutánra megint bezár a műjég

2014.01.05. 12:20

Vasárnap délután ismét bezár városligeti műjégpálya, ami a szilveszteri rendkívüli zárva tartás után pénteken nyitott ismét újra.

Barta László, a műszaki vezető szerint azért nem nyitnak ki, mert „sportolásra alkalmatlan a pálya”. Most 2-3 centiméter vastag a vízréteg, ami alatt ugyan van jég is, de ezen azért már elég kellemetlen elesni. Már délelőtt is vizes volt a jég, de azóta csak romlott a helyzet.

A hétfői nyitva tartásról még nem döntöttek. Ha éjjel 3-4 fokig lehűl a levegő, akkor valószínűleg nyitva lesznek, de ha megint 6-8 fok lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, zárva maradnak. A mostani vizet csak akkor tolják le a pályáról, ha döntöttek a nyitva tartásról, egyébként meghagyják, mert szigetel.

Délelőtt is sok volt rajta víz

Vasárnap délelőtt még nyitva volt a műjég, de már akkor arra kérték a vendégeket, hogy a víz miatt hozzanak váltóruhát. Azt írták a Facebookon, hogy az éjszakai eső és a szokatlan meleg miatt vizesedett fel a pálya. Budapesten szombatról vasárnapra virradóra +5 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet.

Az első poszt 9:04-kor jelent meg műjégpálya honlapján, tehát azokat, akik nyitásra próbáltak odaérni, senki nem figyelmeztette. A műjég hivatalos honlapján január 3-i az utolsó hír.

December 31. és január 2. között zárva volt a műjég, mert a felújított hűtőrendszer még az előző, szintén nem túl hatékony gépnél is kevésbé bírta a meleget. Január 3-án, pénteken végül kinyitottak, a Fővárosi Önkormányzat pedig kiadott egy közleményt, amelyben az előző városvezetést hibáztatják a felújítás hiányosságaiért. Azt ígérik, a 2014-15-ös szezonra kijavítják a hűtőrendszert.

Ön is látta?
 


Rovatok