Index Vakbarát Hírportál

Választási hejehuja a Várkert Bazárban

2014.03.26. 14:23

A Várkert Bazár megújult épületegyüttesét április 3-án, nyilvános avatóünnepség keretében adják át a közönségnek, majd ezt követően április 6-ig tartó programsorozattal ünneplik a kétszáz éve született tervezőt, Ybl Miklóst, és a megújult műemléket.

Mérhetetlen nagy adósságot törlesztünk ezen az avatóünnepségen a Várkert Bazár átadásával saját fővárosunkkal és saját nemzeti közösségünkkel szemben.

– hangoztatta L. Simon László, a Várkert Bazár megújításával megbízott kormánybiztos az átadás részleteiről tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy jelenleg még több mint 800 ember dolgozik a helyszínen, azonban egy hét múlva a fejlesztés első üteme teljese befejeződik. Miután Orbán Viktor miniszterelnök átadja az épületet, három napos ünnepi rendezvénysorozat veszi kezdetét a Bazár területén és több fővárosi helyszínen az Ybl-bicentenáriumhoz kapcsolódóan.

Mint korábban beszámoltunk róla, a teljes rekonstrukció csak augusztus végén fejeződik be, mivel a kormány módosította az erről szóló rendeletet. A Várkert Bazárról szóló 2011-es kormányrendeletben eredetileg 2014. március 30.-i dátum szerepelt.

A több mint 9 milliárd forintból megvalósuló program az európai uniós támogatáson felül kormányzati forrásokkal is kiegészült.



Rovatok